Na de middelbare school, maak je een keus welke middelbaar of hoger beroepsopleiding je gaat volgen. Vaak gaat hier een ingewikkelde zoektocht aan vooraf. Je staat op dat moment echter niet stil bij wat jouw te wachten staat na het behalen van het diploma. Tijdens de opleiding, doe jij je stinkende best om goede cijfers te halen en te slagen. Wellicht heb je tussentijds een overstap naar een andere opleiding gemaakt. Maar uiteindelijk is dan toch “de dag” aangebroken dat je harde werken is beloond met een diploma. Je bent als winnaar uit de ring gestapt, in de wedstrijd met je eigen kunde. Zucht, je hebt niet gefaald.

En dan, wil je aan de slag! Je solliciteert. Je wordt geconfronteerd met een nieuwe ingewikkelde zoektocht. Als reactie op sollicitaties krijg je terug dat;

  • je te jong bent,
  • je te weinig werkervaring hebt,
  • je niet in het team past,
  • er geen vacatures zijn vanwege een reorganisatie.
  • Of je krijgt de reden niet te horen. Of nog erger. Je wordt afgewezen omdat je niet de juiste personen binnen de organisatie kent of niet de juiste kleur hebt en daardoor niet eens een kans krijgt voor om een kennismakingsgesprek te voeren.

Je raakt gedemotiveerd door het aantal afwijzingsbrieven dat je ontvangt. Met enige regelmaat vraag jij je af hoe het verder moet.

Geef niet op! Binnen iedere organisatie is er een persoon die oog heeft voor jou. Een persoon die een ander een kans wil geven. Je zal hem of haar ontmoeten en een kans krijgen om opnieuw te slagen. Bereid je goed voor op deze ontmoeting. Deze tips kunnen je helpen:

  • Begin met een grondig vooronderzoek van jezelf. Weet wat jouw onderscheidend vermogen is, ten opzichte van concurrenten. Het helpt om jezelf als een product of dienst te zien.
  • Leer, oefen om krachtig erover te communiceren. Wat jouw toegevoegde waarde is. 
  • Zorg voor een sprekende sollicitatiebrief. Zonder taalfouten en gericht aan de juiste persoon.
  • Schrijf voor iedere organisatie een nieuwe brief, die bij hen aansluit. Een lezer merkt direct wanneer je hebt geknipt en geplakt. Dus wanneer je alleen de naam van de organisatie en functie hebt gewijzigd. Laat merken dat jij je hebt verdiep in de organisatie, in hun missie, visie en hetgeen hen onderscheid van concurrenten.

In de zoektocht naar de juiste persoon voor een functie is opleiding en ervaring belangrijk, maar dat niet alleen. Het is een combinatie met jouw unieke vaardigheden en persoonlijkheid, waar men naar op zoek is. Je kunt deze persoon overal, dus ook buiten een sollicitatiegesprek, tegenkomen. Duidelijk over jezelf kunnen communiceren doet je opvallen in de groep! Kortom, wees voorbereid.

 

 

Wie ben je, waar ben je goed in, wat vind je belangrijk en hoe bereiken je jouw doelen? Hoe kom je tot een antwoord op deze vragen? Door te beginnen met zelfreflectie en te investeren in zelfontwikkeling. Starten, onderzoeken, in actie komen en niet meer stoppen. In deze “Praat mee” delen wij filmpjes en persoonlijke ervaringen als inspiratie. Wij lezen graag je mening. Praat mee! 

 

 

 

Wil je niks missen van Students Moving Forward? Like ons dan op Facebook!