Werkloosheid en misschien de jeugdwerkloosheid nog veel meer zijn de afgelopen jaren steeds het onderwerp van gesprek. Van een werkloze wordt relatief veel creativiteit verwacht om weer aan een baan te komen. Het is ook verleden tijd dat je oneindig lang bij een werkgever blijft werken. 

Het is dan ook niet vreemd dat vanuit verschillende hoeken tips en trucs voor de arbeidsmarkt worden aangereikt. Zo ook in het boek Wat doe jij om aantrekkelijk te blijven voor werkgevers?”

Tip 1. Werk aan werkgeluk
Tip 2. Lever toegevoegde waarde
Tip 3. Ontwikkel je competenties
Tip 4. Wees flexibel
Tip 5. Een gezonde levensstijl
Tip 6. Creëer zelf je werk
Tip 7. Wees zichtbaar
Tip 8. Ontdek de kracht van elke levensfase
Tip 9. Maak een actieplan
Tip 10. Vergeet nooit te lachen! 🙂

Praat mee

Hoe kijk je aan tegen werken voor een werkgever? Wat doe jij om interessant te blijven voor een werkgever? Zorg je voor een periodieke APK-keuring voor je (loop)baan?

 

Wie ben je, waar ben je goed in, wat vind je belangrijk en hoe bereiken je jouw doelen? Hoe kom je tot een antwoord op deze vragen? Door te beginnen met zelfreflectie en te investeren in zelfontwikkeling. Starten, onderzoeken, in actie komen en niet meer stoppen. In deze “Praat mee” delen wij filmpjes en persoonlijke ervaringen als inspiratie. Wij lezen graag je mening. Praat mee! 

 

 

 

Wil je niks missen van Students Moving Forward? Like ons dan op Facebook!