Afgelopen november was in de krant te lezen dat Amsterdam schulden van jongeren gaat overnemen. “Het overnemen van schulden kan zorgen voor een adempauze voor schuldenaren om hun leven op orde te krijgen en te werken aan hun toekomst,” Het gaat in deze fase nog om een proef. Met deze tips voorkom je dat je in de schulden beland!

 1. Laat je niet verleiden door koopjes.
 2. Stop de mogelijkheid om rood te staan.
 3. Creëer meer inkomen.
 4. Beëindig overbodige uitgaven en abonnementen.
 5. Bespaar op je vaste lasten.
 6. Maak een begroting en houdt een huishoudboekje bij.
 7. Spaar automatisch een bedrag.
 8. Koop geen producten op afbetaling.
 9. Laat rekeningen automatisch afschrijven.
 10. Volg een budgetteer cursus.

11. Wordt bewust van wat je tegen je zelf zegt als het om geld gaat. 
Irrationele gedachtenpatronen kunnen je hinderen om jouw financiële situatie blijvend te verbeteren. Irrationele gedachtenpatronen, ook wel ineffectieve gedachten, zijn gedachten die:

 • niet leiden tot gedrag waarmee je zelf uit de voeten kunt;
 • niet waar zijn.
 • niet bijdragen aan het realiseren van het gestelde doel

Dit zijn de categorie gedachtenpatronen waar je aan kunt werken. Wanneer je met jezelf afspreekt om de rekeningen eerst te betalen en daarna bijvoorbeeld leuke schoenen te kopen en als je aan het eind van de maand toch ontdekt dat je de rekeningen niet hebt betaald, kan het zijn dat je onbewust irrationele gedachten hebt gehad. Gedachten die je hebben tegengehouden van het daadwerkelijk betalen van je rekeningen.

Praat mee

Wil je leren over hoe controle krijgt over je gedachten? Kom dan naar onze kennismaking / workshop avond op vrijdag 18 januari 2019 van 18:00 – 20:00 uur. Aanmelden kan HIER.

 

Wie ben je, waar ben je goed in, wat vind je belangrijk en hoe bereiken je jouw doelen? Hoe kom je tot een antwoord op deze vragen? Door te beginnen met zelfreflectie en te investeren in zelfontwikkeling. Starten, onderzoeken, in actie komen en niet meer stoppen. In deze “Praat mee” delen wij filmpjes en persoonlijke ervaringen als inspiratie. Wij lezen graag je mening. Praat mee! 

 

 

 

Wil je niks missen van Students Moving Forward? Like ons dan op Facebook!