“Succes bereik je als je doorgaat waar anderen stoppen!” Verschillende keren heb ik van nabij heb ik kunnen ervaren dat hier een grote kern van waarheid in zit. Wellicht een simpele voorbeeld: op een dag stond ik na sluitingstijd met een vriend voor de deur van een fastfood restaurant. We hadden trek en zijn bewust naar die locatie gereden. Zoals gezegd bleek de tent bij aankomst al gesloten. Ik zag dat en stond klaar om te vertrekken. De vriend klopte tot mijn verbazing op de deur en gebaarde naar de bedrijfsleider. Na enig heen en weer geschreeuw, werd de deur geopend! We vertrokken uiteindelijk met voldoende eten en drinken voor minder dan de normale prijs.

Je kunt op dit voorval reageren door te zeggen dat het restaurant gewoon voor de winst is gegaan of dat mijn vriend te bijdehand is geweest. Het feit blijft dat de deur dicht was en werd geopend doordat hij zich hierdoor niet liet belemmeren. Hij ging door waar ik was gestopt en behaalde voor dat moment een succes. Ik was naar een ander restaurant gereden en had daar de normale prijs betaald. Zijn winst; geen extra benzine kosten en een maaltijd voor minder dan de normale prijs.

Als belangrijk onderdeel hieruit haal ik; hoe groot is je comfort zone. Je kan ervoor kiezen om je beschaamd te voelen en daardoor niet door te gaan. Je kiest er dan voor om je door gevoelens te laten belemmeren in jouw handelen. Mooier gezegd dan gedaan. Je kunt hiermee oefenen door bewust je comfort zone op te rekken, dingen te doen die jij al niet “normaal” hebt bestempeld.

Ik weet dat mijn vriend in het verleden ook moeite had om door te gaan waar anderen normaal zouden stoppen. Door alsnog de stap te nemen en het kleine succes te ervaren, heeft hij geleerd dat er altijd mogelijkheden zijn. Heeft hij ervaren dat een gesloten deur open kan! Hij heeft het nu zelfs aan mij kunnen tonen.

Praat mee

Heb jij een voorbeeld waar je succes behaalde? Of een voorbeeld waar je keer op keer faalde zonder dat daarbij jouw enthousiasme af nam?

 

Wie ben je, waar ben je goed in, wat vind je belangrijk en hoe bereiken je jouw doelen? Hoe kom je tot een antwoord op deze vragen? Door te beginnen met zelfreflectie en te investeren in zelfontwikkeling. Starten, onderzoeken, in actie komen en niet meer stoppen. In deze “Praat mee” delen wij filmpjes en persoonlijke ervaringen als inspiratie. Wij lezen graag je mening. Praat mee! 

 

 

 

Wil je niks missen van Students Moving Forward? Like ons dan op Facebook!