Act of Change 2021: 5 Mei tot en met 8 Mei

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

De jongerencoaches zijn gestart!

De jongerencoaches zijn inmiddels enkele weken in contact met hun coachees. Ook de herfstvakantie hebben zij niet onbenut gelaten om hen te ontmoeten. De jongeren en coaches stelden voor om een leuke activiteit te ondernemen. Samen zijn wij gaan trampoline springen. De adrenaline was hoog en er werd veel gelachen. Na afloop hoorde ik enkele jongeren vertellen dat (o.a.) de volgende lessen aan de orde zijn geweest tijdens deze activiteit: grenzen aangeven en omgaan met groepsdruk. Samenvattend: het was een erg leuke en leerzame middag.

 

 

Training voor de coaches

Enkele weken geleden zijn de coaches getraind door Tetske van Ossewaarde. Tetske is coach en trainer op het gebied van veranderings- en ontwikkelingsprocessen van mensen en organisaties. Zij is tevens voorzitter van onze stichting.

De training is opgebouwd aan de hand van de methode oplossingsgericht werken en de ervaringen van de coaches. De training is gestart met het onderzoeken van de basis van een vertrouwensrelatie: wat kenmerkt een vertrouwensrelatie? Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met oplossingsgericht coachen. Met elkaar gingen we open het gesprek aan en bespraken we de effecten van “problem talk” en “solution talk”. De dag werd afgesloten met een empowerment oefening waarbij het draaide om het hebben van een “oog voor de ander”. In de coaching gaat het hier ook om.

De coaches vertelden na afloop dat ze veel hebben geleerd en nieuwe inzichten hebben vergaard tijdens de training. Het komend jaar gaan zij met hun coachees aan de slag en gaan wij tijdens de intervisie bijeenkomsten de verschillende thema’s verder uitdiepen.

 

Lijkt jou dit een leuke uitdaging om ook als jongerencoach aan de slag te gaan?
Lees de vacaturetekst en schrijf je dan direct in!!

Training
Coaching
Netwerken