SMF oprichter: Eurdice Snip

Eurdice

Ik ben een gelukkig, getrouwde, jonge vrouw van 33 jaar en sinds een paar jaar woonachtig in Almere.

Amsterdam Zuidoost
Amsterdam Zuidoost is de plek waar ik ben opgegroeid en de plek waar mijn hart ligt. Doordeweeks breng ik er mijn tijd door vanwege het werk en in het weekend bezoek ik er familie en de kerk.

Focus op prestaties
Vanaf de basisschool kan ik mij herinneren dat mijn focus gericht was op mijn prestaties en de wens om tot een van de beste van de groep te behoren. Deze gedrevenheid is, door mijn moeder, met de paplepel in gegoten. De goed bedoelde woorden ‘Je kan het’, vertaalde ik naar ‘je mag geen fouten maken’. Daarnaast wekte het met regelmaat horen van de woorden van mijn moeder, bij mij de indruk dat ik alles moest kunnen. Zelf maakte ik mezelf de gedachte eigen ‘ik moet het goed doen’. In een poging om deze hoge eisen te realiseren, was ik extreem in de voorbereiding van een taak en geregeld ontevreden met mooie resultaten. Mijn focus was continu gericht op de onderdelen die in het vervolg beter moesten, in plaats van het vieren van mijn behaald succes. Kun je je voorstellen hoeveel druk en spanning mij dit als tiener en jongvolwassene heeft opgeleverd?

Burn-out
Op mijn 24ste, werkend in de jeugdhulpverlening als ambulant hulpverlener, belandde ik uiteindelijk in een burn-out. Hoe kwam ik hieruit? Met het geloof in de ene hand en theorieboeken in de andere. Tijdens deze burn-out periode werd mij een opleiding aangeboden, in de hoop mijn ‘vlammetje’ weer te doen branden. De opleiding startte met een persoonlijke ontdekkingsreis van 6 maanden gebaseerd op de NLP methode. Deze persoonlijke verdieping naar mezelf vergrootte mijn zelfinzicht. Ik ontdekte mijn onbewuste patronen, kreeg de mogelijkheid om andere keuzes te maken en nieuwe patronen te ontwikkelen. Voor mij prachtige resultaten waar ik tot de dag van vandaag van profiteer. Uitkomsten waar ik vanaf mijn 17e jaar al naar verlangde en klaar voor was.

De opleiding werd betaald door mijn toenmalige werkgever en was hiermee het mooiste cadeau dat ik ooit gekregen had. Ik ben God dankbaar dat ik mij samen met mijn zus mag en kan inspannen om jongeren en jongvolwassenen programma’s als Act of Change ‘cadeau’ te kunnen doen.

In mijn persoonlijke en loopbaanontwikkeling hebben reflectie, zelfinzicht, oplossingsgericht denken, doorzettingsvermogen en veerkracht een cruciale rol gespeeld in het kunnen hanteren van dagelijkse uitdagingen in de thuissituatie, in de buurt, op school en op het werk. Als volwassene begrijp ik de waarde van deze skills uiteraard nog beter.

Via onze programma’s en activiteiten willen bijdragen aan het ontwikkelen van de 21ste century skills bij onze parels en helden (de jeugd en jongvolwassenen).

Blijf op de hoogte van aankomende events en ontvang onze gratis brochure!

Blijf op de hoogte van aankomende events en ontvang onze gratis brochure!