Wie ik ben?
Evelyn Agyemang, een actieve vierdejaars studente van de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming die zich inzet voor een inclusiever en dekoloniserend lesaanbod op de Hogeschool van Amsterdam.

“Van nature ben ik vrij zorgzaam en wil ik graag anderen motiveren om het beste uit zichzelf te halen” Met als gevolg dat ik mezelf daarin soms in kan overspoelen en wegcijferen. “Ik ben er meestal voor anderen wanneer het even tegen zit”. Daarnaast speelde ik niet altijd 100% in op mijn doelen, kansen en kwaliteiten. Terwijl ik hiermee anderen zo goed mee kan helpen. De vragen die er op dit moment in mij opkomen zijn: wanneer heb ik deze eigenschappen gecreëerd en waarom kan ik ze niet projecteren op mezelf? Dit zijn vragen die gedurende mijn training bij Act of Change zijn behandeld en beantwoord.

Beslissing om aan act of change mee te doen
De reden waarom ik voor Act of Change heb gekozen is, omdat ik besefte dat ik niet zo verder kan en wilde leven.

De afgelopen 5 jaar maakte ik een omschakeling mee met betrekking tot mijn bewustwordingsproces. Met het uitspreken tegen onrecht, het kiezen van mijn doelen en mezelf afvragen “wat wil ik nou echt in het leven?” De weg die ik bewandel met mijn studie en de expertise die ik daarin heb gekozen, namelijk Black History en werkzaam zijn in de kunst – en cultuursector is voor mij de juiste keuze. Echter ervaarde ik dat ik er gevoelsmatig toch niet helemaal was waar ik wilde zijn. Vanuit mijn oogpunt bleef ik maar zitten op “75% and loading”. Waar was het gevoel van de volle 100% achter mijn doelen, kansen en kwaliteiten staan. Ook wilde ik niet meer energy drained zijn na het motiveren van mensen. Toen ik dit besef over mijn situatie kreeg en mijn situatie inzag voor wat het was. Kwam het aanbod van Act of Change en deze heb ik met beide handen aangegrepen. Omdat ik mezelf graag op die nummer 1 positie wil zien en ik zelfontplooiing belangrijk vind, daarnaast houd ik ook wel van een uitdaging.

‘wat nou als het fout gaat’
Hetgeen wat ik heb geleerd bij Act of Change is het achterhalen waar mijn gecreëerde eigenschappen vandaan komen en waarom ik ze niet kan projecteren op mezelf.
In een notendop ging het eigenlijk over de situaties die ik creëerde in mijn hoofd.
Het overdenken dat voorkomt uit een angst om volledig in te spelen op mijn potentie en doelen.

De ambitie om te ondernemen in het dagelijks leven bezit ik, maar bij de uitvoering daarvan creëerde ik een achterliggende gedachte in mijn hoofd: ‘wat nou als het fout gaat’. In combinatie met niet altijd in de spotlight willen staan. Resulteerde dit in de geschepte angst en gecreëerde eigenschap. Met als gevolg dat ik anderen hierin meer motiveerde om het beste uit hunzelf te halen. Aangezien ik daar zelf behoefte aan had, maar daar niet volledig op wilde inspelen door die gecreëerde angst. Daarnaast ben ik vrij behulpzaam van nature en in combinatie met de gecreëerde eigenschap, it didn’t work one bit.

Tijdens het ontwikkelingsprogramma heb ik geleerd dat angst fantasie is. Het heeft geen contact met de werkelijkheid en het zit allemaal in mijn hoofd (overdenken). Ik heb geleerd te schakelen tussen mijn intuïtie en mijn gedachten. Het leren vertrouwen op mezelf en de kwaliteiten die ik bezit. Ook om te leven in het moment en stil te staan bij de reis die ik afleg, to become a better me.

Act of Change heeft mij gestimuleerd om “vooraan in de bus” te zitten. Verder te spreken voor groepen, programma’s en in te spelen op mijn kwaliteiten. In februari van dit jaar hebben vier studenten (Ngangitie, Shamira en Danice) van de opleiding CMV, waaronder ikzelf de Afro-Nederlandse vereniging SV Marula opgezet. Onderdeel uitmaken van het bestuur betekent als het ware dat je het gezicht en aanspreekpunt bent van de vereniging. Voor mij een hele grote uitdaging, maar ik voel mij er wel meer comfortabeler erbij. Als ik enige vorm van mijn gecreëerde angst ervaar, dan kan denk ik terug aan mijn reminder, namelijk angst = fantasie.

Blijf op de hoogte van aankomende events en ontvang onze gratis brochure!

Blijf op de hoogte van aankomende events en ontvang onze gratis brochure!