Act of Change 2021: 5 Mei tot en met 8 Mei

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Inspiratiespel voor jouw FaceTime of Whatsapp gesprek

Na een paar dagen thuis te hebben gezeten, merk je misschien dat je het persoonlijk contact begint te missen. Een extra belletje of Whatsapp gesprek heb je vast al gedaan. Wat zijn nou leuke en zinvolle gesprekken op het moment dat er minder op een dag gebeurt of er minder afwisseling is en er nauwelijks onverwachtse dingen plaatsvinden? Hier onder een leuk spel om de volgende keer met een vriend(in) of familielid te doen.

 

Download hier deze lijst met inspiratiebronnen.

 

Stap 1

 • Kies om de beurt een Inspiratiebron waarover je zelf iets wilt vertellen of waarover je een ander iets wilt vragen. Dat kan bijvoorbeeld met behulp van een of meer van de volgende vragen.
   1. Wat houdt deze inspiratiebron voor jou in?
   2. Waar en hoe vaak kom je deze inspiratiebron tegen?
   3. Wat is het effect van de inspiratiebron op jou?
   4. Doe je iets met deze inspiratiebron in werk of privé? Zo ja, op welke manier? Zo nee, waarom niet? Wat zou het effect zijn als je dat wel zou doen?

Stap 2.

 • Als de betreffende Inspiratiebron besproken is, kiest de volgende speler een kaart. Dit kan ook een kaart zijn die al eerder door een ander besproken is. Ga door totdat alle relevante inspiratiebronnen besproken zijn. Wat zijn jullie conclusies?

 

Vervolgopdracht individueel

Als je op een andere manier wilt kijken naar je inspiratiebronnen, beantwoord dan één of meer van de volgende vragen voor jezelf:

 1. Welke persoon, nog levend of overleden, zou jij (nog) wel eens willen ontmoeten? Waarin is deze persoon voor jou een inspiratiebron? Op welke onderdeel in je leven of in welke situatie lijk jij op deze persoon?
 2. Met wat voor soort voorwerpen omring jij je graag thuis en op je werk? Wat zegt dat over hetgeen jou inspireert?
 3. Maak eens een lijstje met alles wat je graag wenst (censureer jezelf niet, schrijf gewoon op wat in jou opkomt). Beantwoord de volgende vragen:
   1. Aan welk innerlijk gevoel of verlangen komt iedere wens tegemoet?
   2. Valt jou iets op aan het lijstje?
   3. Welke wensen maken de meeste kans op een gevoel van vervulling, je geïnspireerd voelen?

 

Bronnen

Website: Sigrid van Iersel. Blog: 100-inspiratiebronnen

Inspiratiespel 

Training
Coaching
Netwerken