Ngangitie

Mijn naam is Ngangitie (Nangiti). Ik ben een 23 jarige young professional en ik kom uit Amsterdam. Ik hecht veel waarde aan de Afro-Nederlandse gemeenschap, inclusie, de planeet en spiritualiteit.

Waardoor besloot je mee te doen aan Act of Change?

In juli 2021 studeerde ik af van de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de Hogeschool van Amsterdam. Gedurende mijn studie hebben medestudenten: Shamira Hermes, Evelyn Agyemang, Danice Pieternella en ik een Afro-Nederlandse studentenvereniging opgericht genaamd Marula. Voor de studentenvereniging heb ik in 2020 als onderdeel van mijn minor een behoeftemeting gedaan in de vorm van een Enquête. De enquête bracht de behoefte aan een Afro-Nederlandse studentenvereniging onder Studenten, Alumni en Drop-Outs in kaart. Rachel vulde de enquête in. Doordat Rachel de enquête ingevuld had kwamen wij in contact met Students Moving Forward. Uiteindelijk kwam hier een soort kennismakingsgesprek uit voort waarin Rachel ons vertelde over Students Moving Foward en Act of Change. Ik besloot mee te doen omdat ik al geruime tijd bezig ben met mijn persoonlijke groei en ik toch merkte dat ik tegen veel dingen aanliep en niet overal alleen uit kon komen.

Act of Change kwam op het perfecte moment op mijn pad. De combinatie van mijn afstudeerproject en de pandemie leken voor mij op het moment te veel. Ik liep vast en ik zag door de bomen het bos niet meer. Ik zag de Act of Change als een mogelijke oplossing. In de eerste instantie leek het me nog wel spannend om uit mijn omgeving te stappen en 3 dagen door te brengen op een plek die ik niet kende met mensen die ik niet kende. Gelukkig mocht ik het avontuur aangaan samen met mijn vriendinnen/collega’s.

Wat heb jij geleerd tijdens dit ontwikkelingsprogramma? 

Tijdens dit ontwikkelingsprogramma heb ik erg veel mogen leren. Eerst vond ik het erg lastig om dit in woorden uit te drukken omdat het meer een gevoel was. Nu dat we aan het einde van het traject komen vind ik dit iets makkelijker. Act of Change heeft voor mij gewerkt als een “reality check”. Ik ben mij er bewust van geworden dat alles in mijn hoofd en bij mijn gedachtepatronen begint en dat het om die reden erg belangrijk is om je bewust te zijn van de gedachtepatronen en op deze gedachtepatronen te reflecteren.

Act of Change heeft mij geleerd dat ik geduld met mezelf moet hebben. De gedachtepatronen die ik ontwikkelt heb, zijn niet binnen 1 dag ontstaan. Er vanaf komen en nieuwe hulpvolle gedachtenpatronen ontwikkelen kost tijd en heeft herhaling nodig. 

Waartoe heeft de Act of Change jou gestimuleerd?

Zoals ik eerder uitlegde liep ik vast en zag ik door de bomen het bos niet meer. Het laatste jaar van mijn opleiding was voor mij erg lastig. Ik dacht er dan ook vaak over na om op te geven. Dit terwijl ik wist dat het beter was om door te gaan. Act of Change heeft mij de nodige handvaten gegeven om mezelf te motiveren om toch te door te pakken en uiteindelijk mijn diploma te halen. Sinds Act of Change merk ik dat ik minder angstig ben over het aangaan van uitdagingen. Mijn comfortzone voelt vaak nog knus en warm maar ik weet nu dat mijn comfortzone niet altijd het beste voor mij is.

Blijf op de hoogte van aankomende events en ontvang onze gratis brochure!

Blijf op de hoogte van aankomende events en ontvang onze gratis brochure!